beats by dre cheap

JACK TRBOSJEK

 

Image Hosted by ImageShack.us
Jack the Ripper, Jack Trbosjek, Jack Rasparač sve su to nazivi za najpoznatijeg seriskog ubojicu čiji identitet nikad nije otkriven. Jeck Trbosjek ubijao je po Londonu, a njegove žrtve bile su prostitutke. Ubojstva su se dogodila na javnim mjestima. Jack je svoje žrtve prvo ušutkao gušenjem a potom im je prerezao grkljan i izrezbario područje trbuha, pošto je svim žrtvama povadio organe na vrlo profesionalan način stvarane su teorije da je bio mesar ili kirurg.
Njegova ubojstva započela su 31. kolovoza 1888 u gluho doba noći.Te je noći nešto prije četiri sata ujutro pronađeno tijelo kasnije identificirane Mary Ann Nichols poznate kao Polly. Mary je bila udana žena i imala je petero djece, no zbog problema s alkoholom ostavila je obitelj i preživljavala novcima koje je zaradila prostitucijom. Ovoj žrtvi Jack je okončao život prerazavši joj vrat.
Drugo ubojstvo dogodilo se u dvorištu ulice Hanbury, žrtva je bila Annie Chapman poznata kao Dark Annie. Ta je četrdesetsedmo godišnjakina pronađena oko šest ujutro 8. Rujna prerezanog vrata i rasporenog trbuha iz kojeg su bili izvađeni maternica i dio crijeva, ti su organi bili položeni pored njenog tijela sa desne strane. Masakar je bio izvršen pred očima nekoliko svjedoka, no nitko od njih nije mogao identificirati niti detaljno opisati ubojicu.
30. rujna nekoliko minuta nakon jedan ujutro u klubu u Dutfield Yardu pronađeno je polumrtvo žensko tijelo prerezanog vrata.
Otprilike jedan sat kasnije pronađeno je još jedno žensko tijelo prerezanog grkljana, izmasakriranog lica i rasporenog trbuha iz kojeg je izvađeno pola organa.
Nakon tih ubojstava u policijsku postaju pristiglo je oko stotinjak pisama, za neke od njih se smatra da je napisao sam ubojica. Dva pisma koja je napisala ista osoba bila su potpisana sa Jack the Ripper, tako je ubojica dobio ime.
Image Hosted by ImageShack.us I zadnje ubojstvo ujedno i najstrašnije ubojstvo dogodilo je 9. studenog 1888. Mary Kelly pronađena je mrtva u svojem stanu na krevetu. Pronašao ju je pomoćnik stanodavca koji je došao po novac, evo što je vidio: Golo tijelo ležalo je na krevetu stravično izmasakriranog, neprepoznatljivog lica s kojeg su bili izrezani nos, uši, obrve i dr. Grkljan je bio prerezan tolikom snagom da je glava na pola visjela. Trbuh je bio razrezan od prsa do spolnog organa i apsolutno svi unutrašnji organi bili su izvađeni i razbacani po sobi. Tek nakon dužeg pregleda otkriveno je da je srce i nestalo.
Slučaj je zatvoren 1892 jer daljnjom istragom nije ništa postignuto.

Tajne svijeta
http://tajnesvijeta.blogger.ba
14/04/2007 21:50