beats by dre cheap

PROKLETSTVO FARAONA

 

Image Hosted by ImageShack.us
Sa vama sam odlučio podijeliti samo ovaj dio informacija o Tutankamonu jer sam smatrao da vas ostalo neće zanimati, a ukoliko nekog zanima sve o Tutankamonu nek mi javi mailom!
Nakon što je Howard Carter 1922. vođen sa svega nekoliko predmeta koji su nosili Tutankamonovo ime pretražujući drevnu Dolinu kraljeva 4. studenog otkrio stepenice. Nakon što su stepenice očišćene Carter je naišao na blokirana vrata s pečatima čuvara Doline kraljeva. Nakon ulaska u grobnicu začudili su se jer je njen sadržaj bio gotovo netaknut, naime ta grobnica jedina nije bila opljačkana. Uspostavljeno je da se u grobnicu pokušalo uči ubrzo nakon pokopa no očito nitko nije uspio u toj namjeri.
Dosta sam pričao o grobnici vrijeme je da prijeđem na stvar
Legenda o prokletstvu bila je zapisana iznad Tutankamonove grobnice " Smrt će na brzim krilima posjetiti onog koji uznemiri kraljev spokoj".
Unatoč tome što zvuči zastrašujuće Carter i drugi istraživači nisu se uplašili tog natpisa već kako će lakovjerno osoblje reagirati na natpis napisan hijeroglifima. A tad im je to osoblje bilo stvarno potrebno.
Ožujak je bio pri kraju a Travanj je počinjao kad je Carter dobio poruku da je Carnarvon teško obolio. Carter je odmah otputovao u Kairo.
Carnarvonova bolest neobično je počela, jednog jutra rekao je da mu nije dobro, a temperatura mu se popela na 40 stupnjeva. Nakon toga je uslijedila groznica, a sljedeće jutro Carnarvonovo stanje se poboljšalo. Liječnici su ubrzo ustanovili da se Carnarvon ozlijedio tijekom brijanja, naime zarezao je ubod nekog insekta. No najčudnije od svega dogodilo se kad je njegov sin došao u hotel. Njegov je otac bio bez svijesti, a tamo su već bili Howard Carter i Carnarvonova žena Almina. Carnarvon je preminuo iste noći, i nešto nakon toga svijetla su se ugasila te se za tri minute ponovo upalila. Električna centrala je na pitanje što se dogodilo odgovorila da nema tehničkog razloga isto kao što ga ni nema za povratak struje.
Poslije Carnarvonove smrti dogodilo se još iznenadnih i neobičnih smrti.
Na vama je da odlučite hoćete li vjerovati ili smatrati to pukom slučajnosti!

Tajne svijeta
http://tajnesvijeta.blogger.ba
14/04/2007 21:52