beats by dre cheap

Rasputin

Rasputin je bio tajnoviti čovjek koji je ko što valjda zaključujete po prezimenu živio u Rusiji. U tadašnje vrijeme ljudima je bio poznatiji pod nadimkom «ludi redovnik» iako je samo bio hodočasnik.
Rasputin je rođen 1869 ili 1871 ne znam sad točno i za njega se vjerovalo da molitvama liječi bolesne ljude. Kad se pročulo o njegovoj čudesnoj sposobnosti liječenja Ruski car i carica Nikola II i Aleksandra obratili su se Rasputinu u nadi da izlijeći njihovog sina Alekseja, koji je bolovao od hemofilije. Rasputin je uz pomoć svojih moči ublažio dječakovu bol te je postao prijateljem carske obitelji.
Tijekom prvog svjetskog rata Rasputin se tereti za izdaju jer je Nikoli II. Savjetovao da potpiše mirovni ugovor sa Nijemcima, no car se ipak poslušao plemiće. Nakon toga jedne večeri na večeru ga je pozvao princ Feliks Jusupov i napio ga otrovanim vinom, te ga da se uvjeri da je Rasputin mrtav prostrijelio sa još par metaka.
U naredna tri mjeseca Nikola II i dinastija Romanov svrgnuti su s vlasti, a kroz sljedećih 19 mjeseci car i čitava carska obitelj bila je ubijena.

Tajne svijeta
http://tajnesvijeta.blogger.ba
20/06/2007 12:13